Het vervangen van 32 grote gietijzeren putranden.

Het vervangen van 32 grote gietijzeren putranden

Uitgevoerd in een tijdsbestek van slechts een week

In een tijdsbestek van slechts een week zijn er 32 grote gietijzeren putranden vervangen.

Middels een onderhandse aanbesteding ontvingen wij de opdracht voor het vervangen van 32 verzakte gietijzeren putranden. De putranden waren ernstig verzakt, sommige ervan waren zelfs bedekt met een tijdelijke laag reparatieasfalt.

De selectiecriteria voor de onderhoudsdienst van het stadsbestuur Waregem, België waren de snelheid van het werkproces, de duurzaamheid van de reparatie in combinatie met de beste prijs-kwaliteit verhouding.
Uiteindelijk werden in een tijdsbestek van een week al de grote gietijzeren putranden vervangen op de doorgaande weg van de stad. De putten waren van het type dagmaat 700, verkeersklasse D400.

De putranden werden vastgezet met chemische ankers en vervolgens rondom aangevuld met vloeibare betonwegenmortel. Zo is de putrand stevig verankerd op de schacht en in de wegconstructie.

De gekozen oplossing kenmerkt zich door het gebruik van hoogwaardig materiaal en vakkennis. Allereerst werden de oude putranden door middel van een boor verwijderd. De slechte stellagen zijn vervangen door nieuwe stelringen. Het plaatsen van de stelringen en de nieuwe putrand gebeurde met behulp van Poltec stelmortel. Het reparatievak rondom de putrand is zo klein mogelijk gehouden. De nieuwe putranden zijn eerst rondom vastgezet met chemische ankers. En vervolgens is het reparatiegat opgevuld met de snelhardende vloeibare betonwegenmortel. Zo is de putrand stevig verankerd op de schacht en in de wegconstructie. De afwerking van de toplaag vond plaats met een warm aangebrachte vloeibare asfaltproduct RoadPatch. Na 2 uur konden de verkeersmaatregelen worden beëindigd en werd het wegvak weer opengesteld voor verkeer. Met een veilige en duurzame weg als resultaat.

Wij zoeken jou!

2 vacatures