DE SCHAKEL TUSSEN OPDRACHTGEVER, KANTOOR EN UITVOERING

6 vragen aan Nick – Planner bij van den Broek

IN GOEDE BANEN LEIDEN

6 vragen aan Nick – Planner bij van den Broek

6 vragen aan Nick

  1. Hoe ben je bij van den Broek terecht gekomen?

Na school ben ik gaan werken als magazijnmedewerker bij Wehkamp in de hoop verder te groeien binnen het bedrijf. Na een aantal jaar was ik klaar met de 4 muren van het magazijn en heb toen de stap gemaakt van een vast contract naar een baan bij van den Broek. De eerste twee jaar heb ik gewerkt in de uitvoering. Tot het moment dat er een functie vrijkwam als planner. Meerdere mensen gaven aan dat ze mij geschikt vonden, dus besloot ik om het te proberen. Persoonlijk voor mij een mooie uitdaging !

De ervaring als voorman heeft mij enorm geholpen als planner. Je snapt goed waar de mannen buiten tegenaanlopen. Voor hen is het ook fijn dat er een planner binnen zit die begrijpt met welke uitdagingen ze te maken hebben. Het plannen is echt wel een vak waarmee je veel in contact bent met opdrachtgevers, maar ook rekening moet houden met het zo efficiënt mogelijk inplannen van klussen.

  1. Wat is je taak als planner?

Als planner ben je de schakel tussen de opdrachtgever, de ploeg buiten en het kantoor. Deze hebben nog wel eens een tegengesteld belang. Het is dan belangrijk om te kijken hoe we het project zo optimaal mogelijk én efficiënt inplannen dat aan het eind van de dag iedereen tevreden terugkijkt.

  1. Welke uitdagingen kom je tegen als planner?

Als planner heb je te maken met veel verschillende uitdagingen. Veel projecten hebben een deadline. Ook het weer kan nog weleens roet in het eten gooien. Het kan ook zijn dat het werk toch anders verloopt dan van te voren bedacht. Het is dan echt even puzzelen hoe we de klus kunnen klaren. Ook als de telefoon om 05:00 rinkelt voor een ziekmelding is het ook altijd weer de uitdaging om een complete ploeg om 07:00 uur ergens in het land te laten starten.

  1. Is je werk als planner ooit af?

Aan het eind van de dag is alles geregeld voor de volgende dag. De wagens worden geladen voor de volgende dag, maar soms gebeurt het dat je met 1 belletje zomaar opnieuw kunt beginnen. Hoe beter voorbereid je bent des te sneller je een probleem kunt tackelen.

  1. Waar krijg je energie van?

De kracht voor mij is dat ik korte lijnen heb met mijn collega’s op het kantoor en waar nodig willen ze allemaal wel een extra stap zetten, door mee te helpen in de voorbereiding of om te zorgen dat projecten afkomen. Je komt dus nog wel eens mensen van kantoor (met buitenervaring ) tegen op een klus om te helpen. Daar krijgt iedereen energie van!

Moet je voor dit werk altijd “aan” staan?

Je hebt inderdaad van die momenten dat je én in de ochtend uit je bed gebeld wordt én laat in de avond ook nog gebeld wordt door collega’s of opdrachtgevers, maar over het algemeen kan ik de schakeling makkelijk maken om niet altijd aan te staan. Daarnaast zorg ik ervoor dat in bepaalde situaties de bereikbaarheid overgenomen wordt door collega’s zodat je altijd wel ruimte hebt om te genieten van je vrije tijd.

Wij zoeken jou!

2 vacatures